·
4 adet
uzun boylu patlıcan
·
400 gr
kıyma
·
1 adet
soğan
·
3-4 dilim
ekmek içi
·
2 diş sarımsak
·
1 adet
yumurta
·
Sıvı
yağ(patlıcanları kızartmak için)
·
2 adet
dolmalık biber
·
2 adet
domates
·
Tuz,
karabiber, pul biber, kimyon
·
1 tutam
maydanoz
·
1 yemek
kaşığı salça
·
1,5-2 su
bardağı sıcak su
·
Kürdan
HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar çizgili soyularak şerit şeklinde uzun uzun kesilir ve
tuzlu suda 15-20 dk bekletilir. Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve yağda
kızartılır.
Köftesi için soğanı, sarımsağı rendeleyin. Maydanozu ince ince kesin,
kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta
ve baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun. Patlıcandan
kalan sıvı yağ ile önce 4-5 parçaya uzunlamasına kestiğiniz dolma biberleri
kızartın daha sonra köfteleri kızartın.
2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 2 adet köfte
koyun. Köfteler iri ise bir adette olabilir. Patlıcanın uçlarını köftenin
üzerine koyarak bohça gibi yapın. Üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten
koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.
Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin. Ayrı
bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün. 185 derece
fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin. Afiyet olsun.