·         4 adet uzun boylu patlıcan

·         400 gr kıyma

·         1 adet soğan

·         3-4 dilim ekmek içi

·         2 diş sarımsak

·         1 adet yumurta

·         Sıvı yağ(patlıcanları kızartmak için)

·         2 adet dolmalık biber

·         2 adet domates

·         Tuz, karabiber, pul biber, kimyon

·         1 tutam maydanoz

·         1 yemek kaşığı salça

·         1,5-2 su bardağı sıcak su

·         Kürdan

 

HAZIRLANIŞI

 

Patlıcanlar çizgili soyularak şerit şeklinde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dk bekletilir. Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve yağda kızartılır.

Köftesi için soğanı, sarımsağı rendeleyin. Maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta
ve baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun. Patlıcandan kalan sıvı yağ ile önce 4-5 parçaya uzunlamasına kestiğiniz dolma biberleri kızartın daha sonra köfteleri kızartın. 

2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 2 adet köfte koyun. Köfteler iri ise bir adette olabilir. Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça gibi yapın. Üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.

Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin. Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün. 185 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin. Afiyet olsun.