500 gram parça dana antrikot
4 adet kızartmalık orta boy patates
Ayçiçeği yağı – kızartmak için
3 su bardağı yoğurt
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2-3 adet domates
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Etleri şerit halinde
doğrayın. Bir tencerede zeytin yağını kızdırın ve etleri içine atarak kavurun.
Bu arada patatesleri
soyun, rendeleyin veya kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Rendelediğiniz patatesleri
yıkayın, iyice sıkın ve sıvı yağda nar gibi kızartın.
Sarımsakları soyun ve
dövün. Yoğurda katıp iyice karıştırın.
Domatesleri
zeytin yağında çevirin. Bir tatlı kaşığı salçayı da ekleyin. Bir taşım çevirin.
Tuz ve karabiber ekleyin.
Bir servis tabağının en
altına patatesleri yayın. Üstüne yoğurdu, onun üstüne de eti yerleştirin.
Arzuya göre kuru nane
ve pul biberle servis edin.