Patlıcan
Kebabı; yapımı çok kolay bir tarif olup, patlıcan sevenler için de tadı damağında
kalacak lezzetlerdendir.
-2 adet büyük boy patlıcan
-200 gram kıyma
-1 adet soğan
-Bir tutam maydanoz
-Tuz, nane, kekik, kimyon, karabiber
-3 adet küçük boy domates
-2 adet yeşil biber
-Kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
2 adet patlıcanı yıkayıp alacalı olarak soyun.
Patlıcanları birer cm kalınlıklarda halkalar halinde kesin. Daha sonra
patlıcanları tuzlu su içinde 15 dakika bekletip, patlıcanların acı suyunun
çıkmasını bekleyin. Ardından çıkan acı suyunu süzüp, kurulayın.
Diğer taraftan bir kaba 200 gr kıyma koyun. Üzerine
1 adet rendelenmiş soğan, tuz, nane, kekik, karabiber, kimyon ve 1 tutam ince
ince doğranmış maydanoz ekleyin. Hazırladığınız kıyma harcını iyice yoğurun.
Hazırladığınız kıyma harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde
yuvarlayın. Patlıcanları ve köfteleri kızgın yağ içinde hafifçe kızartın.
Ardından orta boy bir fırın kabına yan yana olacak
şekilde birer patlıcan birer köfte ve tekrar patlıcan dilimi yerleştirin. En
son patlıcan diliminin sonuna domates dilimi yerleştirin. Kalan boşluklara da
biber dilimleri ilave edin.
Hazırladığınız patlıcan kebabını önceden ısıtılmış
180 dereceli fırına verin. 20-25 dakika kadar pişirin.