HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyin, rendelenen soğanı sıkın ve sadece suyunu alın.
Karabiberleri kırın, sarımsakları patlatın, kekik ve biberiye yapraklarını
koparın.
Eti yayık bir kabın içine alıp, tuz dışında bütün malzemeleri içine
atın.
Elinize bir eldiven giyip, diğer malzemelerle birleştirilmiş eti biraz
mıncıklayın ki bütün aromalar içine geçebilsin.
Üzerine bir streç film gerip, en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
Sürenin sonunda pişirmeden 15-20 dakika önce eti buzdolabından çıkarın.
Fırınınızı 220 derecede ısıtın.
Tavanızı iyice ısıtın. Elinizi üzerine tuttuğunuzda 5 saniyeden daha
uzun kalamayacak kadar ısınmış olması gerekiyor.
Eti iyice ısınan tavaya atın, her çiğ köşesini 3-4 dakika arası yüksek
ateşte mühürleyin.
Etin her tarafı mühürlendikten sonra kalın çekilmiş deniz tuzu dökün.
Eğer fırına girebilen bir tava ise direk o tavayla fırına, değilse bir
fırın kabının içerisinde fırına atın.
10 dakika 220 derecede piştiğinde az-orta pişmiş olacaktır.
Daha çok pişirmek isterseniz, fırının ısısını 180 dereceye düşürüp 10
dakika daha pişirin ki bu orta olur. Eğer iyi pişsin isterseniz 220 derecede 10
dakikanın ardından 180 derecede 20 dakika yeterli olacaktır.
Eti ince dilimler halinde kesip, servis edin.