• 600-700 gram kontrfile
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 dal taze kekik
  • 1 dal taze biberiye
  • 4-5 top karabiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı worcestershire sos
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı çiçek yağı

 

 

                             HAZIRLANIŞI


Soğanı rendeleyin, rendelenen soğanı sıkın ve sadece suyunu alın. Karabiberleri kırın, sarımsakları patlatın, kekik ve biberiye yapraklarını koparın.

Eti yayık bir kabın içine alıp, tuz dışında bütün malzemeleri içine atın.

Elinize bir eldiven giyip, diğer malzemelerle birleştirilmiş eti biraz mıncıklayın ki bütün aromalar içine geçebilsin.

Üzerine bir streç film gerip, en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.

Sürenin sonunda pişirmeden 15-20 dakika önce eti buzdolabından çıkarın.

Fırınınızı 220 derecede ısıtın.

Tavanızı iyice ısıtın. Elinizi üzerine tuttuğunuzda 5 saniyeden daha uzun kalamayacak kadar ısınmış olması gerekiyor.

Eti iyice ısınan tavaya atın, her çiğ köşesini 3-4 dakika arası yüksek ateşte mühürleyin.

Etin her tarafı mühürlendikten sonra kalın çekilmiş deniz tuzu dökün.

Eğer fırına girebilen bir tava ise direk o tavayla fırına, değilse bir fırın kabının içerisinde fırına atın.

10 dakika 220 derecede piştiğinde az-orta pişmiş olacaktır.

Daha çok pişirmek isterseniz, fırının ısısını 180 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin ki bu orta olur. Eğer iyi pişsin isterseniz 220 derecede 10 dakikanın ardından 180 derecede 20 dakika yeterli olacaktır.

Eti ince dilimler halinde kesip, servis edin.