MALZEMELER:
5 adet kuzu incik (kişi başı 1 incik hesap ediniz)
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
sıvı yağ,tuz,su
PİLAVI İÇİN: 2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı et suyu,tuz,su

HAZIRLANIŞI:

Tenceremize sıvı yağı döküp inciklerimizi yüksek ateşte kızartıyoruz.Üzerine soğanı,salçayı,tane karabiberi ve defne yaprağını koyup kavuruyoruz.Daha sonra üzerini aşacak kadar sıcak su koyup pişmeye bırakıyoruz.Bu arada pilavı pişirelim.Pilav tenceresine sıvı yağı ve tereyağı alıp,üzerine yıkayıp süzdürdüğümüz pirinci döküp tuz ilavesiyle 3-4 dakika kavuruyoruz.
Haşlanmış nohudu,et suyunu ve sıcak suyu üzerine döküp kısık ateşte pilavımızı pişiriyoruz.Pişen pilavın altını kapatarak 10dk. dinlenmeye bırakıyoruz.Etlerimizin pişmesine yakın tuzunu ilave edip 1-2 dk. kaynatıp ocaktan alıyoruz.Etlerimiz kemiklerinden ayrılmamış ama lokum gibi pişmiş olmalı.Büyük bir servis tabağı alıp altına nohutlu pilavımızı yayıyoruz.Üzerine inciklerimizi sosuyla birlikte döküp servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN